Donate to the MX-3.com Forums
View unanswered posts | View active topics It is currently December 13 2019, 9:26 AM



Reply to topic  [ 7 posts ] 
 Fan Control Problems - Only Position 4! 
Author Message
Regular Member

Joined: November 11 2004, 3:01 AM
Posts: 292
Location: Duluth, MN
Reply with quote
Post Fan Control Problems - Only Position 4!
My 3's fan blower only works on position 4. It won't switch over to vent, floor, so forth... Also the AC light only comes on when the fan is on 1-3 (and not working).

Any rememdies?

_________________
'92 Festiva L powered by a 1.8L SOHC Protege motor - For Sale


September 20 2005, 4:30 PM
Profile WWW
Reply with quote
Post 
Is my car just weird?


September 21 2005, 9:56 AM
Regular Member

Joined: November 11 2004, 3:01 AM
Posts: 292
Location: Duluth, MN
Reply with quote
Post 
Anyone want to take a stab at this one?

_________________
'92 Festiva L powered by a 1.8L SOHC Protege motor - For Sale


September 22 2005, 10:11 AM
Profile WWW
Regular Member
User avatar

Joined: August 04 2005, 2:43 PM
Posts: 1244
Reply with quote
Post 
Sounds like a problem with the HVAC controls - dirt in the contacts or broken buttons - that kinda thing. You can probably take the controls out and clean the dirt and check if anything is visibly broken. Or you can replace the controls from another similar mx-3 from a junkyard. I do have a HVAC controls that i bought off of ebay - unfortunately i bought it without checking if it will fit my car and it doesnt fit my car - here's the link -
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 7990620675
If you want i can send it to you for the amount i paid for the part and shipping.


September 22 2005, 2:15 PM
Profile WWW
BANNED Member

Joined: July 08 2004, 2:01 AM
Posts: 1969
Location: Australia
Reply with quote
Post 
Yes would have to agree that its probably the controls.... you could try what ariesdude said - take them out, inspect, and spray with a lot of contact cleaner. Those symptoms don't point to one, simple fault unfortunately.

_________________
“You’ll find, that the only thing you can do easily is be wrong, and that’s hardly worth the effort.”


September 22 2005, 5:40 PM
Profile
Reply with quote
Post 
Ok, I'll try using some cleaner and see what happens. If that doesn't work I'll try getting in contact with you ariesdude.


September 23 2005, 10:00 AM
Reply with quote
Post fan controls
Hey had similar problem, turned out to be broken rear wiper fuse holder, if the rear wiper is also not working its probably the wiper fuse, bottom left had corner of joint box, if its the holder thats broken you can take out the joint box and use the holder from the redundant one in the top right hand corner.


November 23 2005, 5:06 PM
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.