Donate to the MX-3.com Forums
View unanswered posts | View active topics It is currently August 04 2020, 4:06 AM



Reply to topic  [ 3 posts ] 
 Rough Idle when warm, CEL on, Sputters/Stalls Sometimes? 
Author Message
Junior Member

Joined: August 21 2015, 1:52 PM
Posts: 2
Reply with quote
Post Rough Idle when warm, CEL on, Sputters/Stalls Sometimes?
Hey all, got a '92 MX-3 off a buddy when my truck was stolen. It was not wanting to start once warmed up and had a visible leak from the water pump. Replaced the pump and all was well for a couple months, now the problem is back and my check engine light has started popping on from time to time.

Did a check and it's giving me these codes:
9 Water Thermo Sensor
17 Feedback System or Closed Loop System – left hand side.

I'm no mechanic.. haha - would these be the thermo sensor I need?
http://www.autopartswarehouse.com/searc ... ure+Sensor

Any ideas what error 17 above might be referring to? Am I right in thinking replacing these sensors is a good place to start?

Thanks so much for any insights! :)


August 21 2015, 2:02 PM
Profile
Regular Member
User avatar

Joined: April 03 2006, 9:48 AM
Posts: 1633
Location: Netherlands
Reply with quote
Post Re: Rough Idle when warm, CEL on, Sputters/Stalls Sometimes?
Not sure what is the sensor you mean.

I know the small temp sensor with 1 wire is for the dashboard.
You can disconnect that one and see if you'll get another code. If not, this is the one you need.

Code 17 is your o2 sensor/lambda sensor. Not sure if it's from the front or rear bank, with the search you should be able to find it.

_________________
Just another Mx3 freak :)

Feedback topic: Click

Worklog
Worklog click


August 22 2015, 6:20 AM
Profile WWW
Junior Member

Joined: August 21 2015, 1:52 PM
Posts: 2
Reply with quote
Post Re: Rough Idle when warm, CEL on, Sputters/Stalls Sometimes?
Thanks for the reply! I doubt this is the dashboard one given that the dashboard reads fine and the car is acting like the choke is permanently on.

Is there some way to bypass the one with two wires that assumedly controls the engine? When the coolant temperature reaches a normal driving temperature does that sensor complete a circuit or break s circuit? I guess I'm asking something like if I connected the two wires going to the sensor would it then run fine when warm, but not want to start when cold or something?

ps this is the one I'm refering to http://www.autopartswarehouse.com/sku/M ... ITX40.html

Thanks again!


August 25 2015, 1:17 PM
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.