Donate to the MX-3.com Forums
View unanswered posts | View active topics It is currently July 04 2020, 10:55 AM



Reply to topic  [ 2 posts ] 
 Stalls when cold (but not really cold) 
Author Message
Junior Member

Joined: April 29 2010, 8:08 AM
Posts: 16
Reply with quote
Post Stalls when cold (but not really cold)
Hi all,

I have a 1.6 DOHC auto MX3 and my problen is, I start the car, it starts fine. I put into gear and car either just managers to keep on going or stalls. If its really cold the car starts fine and its fine once the engine has warmed up. Its like on an old manual choke car, if you don't have enough choke on when pulling away when cold. Once its stalled sometimes it can be a real pain to restart and theres a smell of unburned fuel. Once up to temperature its fine (except about once every 3 months it will stall at hte lights and I have to restart it).

Any ideas what to check. New plugs, diagnostic reads no faults. TBS adjusted (wasnst out). PVC checked and cleaned.


February 16 2012, 9:45 AM
Profile
Supporting Member
User avatar

Joined: July 27 2006, 8:09 PM
Posts: 3774
Location: Chattanooga, TN
Reply with quote
Post Re: Stalls when cold (but not really cold)
starting with easiest to expensive(st)
check vacuum leaks around intake tubing
check timing in DIAG mode, make sure it's advaned properly. Adjust timing and idle speed adjacent to each other.
Test the distributor

that should at least give you a start

_________________
Bane
'93 Mazda MX-3 ZE
Image
She Hates Me
My For Sale Thread
My Feedback Thread
My GS Worklog Thread


February 16 2012, 4:11 PM
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.